Flere ELMS hold annonceret

Med kun en måned til sæsonstarten på European Le Mans Series 2024, er flere og flere hold kommet ud af busken, med hensyn til deres kørervalg for den kommende sæson.

De forsvarende LMP2 mestre Algarve Pro Racing stiller op med to LMP2 racere – en i LMP2 og en i LMP2 Pro/Am. Den i “Pro” har vi længe vist, har været Matthias Kaiser, Olli Caldwell samt LMP2 mester fra sidste år, Alexander Lynn. De kører videre med startnummer #25.

I bil #20 får græske Kriton Lendoudis følgeskab af Richard Bradley, som har været ude af LMP2 ræs i et par sæsoner og primært fokuseret på historisk sportsvognsløb. Dertil kommer Alex Quinn, som er et af de unge talenter indenfor sportsvognsræs. Vi så ham sidste år i blandt andet IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor han var med til at hjælpe Ben Keating og Paul-Loup Chatin til den generelle LMP2 titel, hvor han dog kun hjalp til ved de længere afdelinger. For bil #20 kommer meget til at afhænge af, hvor stabil at Lendoudis kan være, og om han kan holde sig indenfor de andre Bronzekørere i klassen. For bliver bilen overdraget til Bradley og Quinn i en rimelig position, kan de kæmpe med om mesterskabet.

Iron Lynx stiller op på flere fronter, i både to Porsche racere, men også en Lamborghini – samt en ORECA LMP2 racer. Porsche forbindelsen kom i stand i 2023, men det er nu fortsat ind i 2024, selvom holdet også har forbindelser til Lamborghini, som officielt fabrikshold.

Iron Lynx #60 skal køres af Claudio Schiavoni – og mon ikke at Matteo Cressoni dukker op som medkører, selvom han endnu ikke er bekræftet.

Iron Dames #85 får de to faste kørere i form af Sarah Bovy og Michelle Gatting bag rattet, mens Rahel Frey hopper i raceren i ELMS, da Doriane Pin har travlt med diverse formelbilsprogrammer, udover hendes WEC program med Bovy og Gatting.

Holdets Lamborghini har startnummer 63 – hvad ellers, når det er en Lambo… – og skal køres af Hiroshi Hamaguchi, Andrea Caldarelli, og Axcil Jefferies. Hamaguchi skifter op fra Michelin Le Mans Cup, hvor japaneren var en af de hurtigste på banen. Caldarelli er Lamborghini fabrikskører, og har også et mindre program i IMSA, hvor han er bag rattet af SC 63 LMDh raceren, ligesom han også er en del af deres Le Mans program. For øvrigt skal Hamaguchi køre McLaren på Le Mans. Jefferies har været lidt her, der, og alle vejene – i mange forskellige slags biler. Han bliver spændende at følge i ELMS 2024 sæsonen.

LMP2 raceren skal drives i samarbejde med Proton, og kommer til at køre under Iron Lynx – Proton navnet. Jonas Ried skal dele raceren med Maceo Capietto og Matteo Cairoli. Sidstnævnte er også Lamborghini fabrikskører, hvor han deler SC 63 raceren i IMSA med Caldarelli. Capietto er et nyt, uskrevet blad i LMP2 racere. Han skifter op fra Formula Regional mesterskabet, og skal nu forsøge sig i prototyperæs.

DKR Engineering er aktive i både LMP2 Pro/Am og LMP3. Indtil videre har holdet annonceret Tom van Rompuy og Cem Bolukbasi i bil #3. Sidstnævnte har kørt i FIA Formula 2 mesterskabet, inden han kørte Super Formula mesterskabet i Japan i 2023. Han havde en enkelt start for Eurointernational i LMP3 kategorien i 2021, men nu skal han køre fuld sæson ombord en LMP2 racer. Bliv ikke overrasket hvis Laurents Hörr annonceres i nærmeste fremtid – han har været tilknyttet holdet i mange år, og passer perfekt sammen med Bronzekører van Rompuy og Sølvkører Bolukbasi.

I bil #4 skal Belen Garcia køre. Den unge spanier skifter fra 360 Racing, som hun kørte fuld sæson hos i 2023 i Michelin Le Mans Cup. Derfor kender hun bilen indgående – men vi kender endnu ikke hendes medkørere.

Grid Motorsport by TF Sport Aston Martin #97
Graphics: TF Sport

TF Sport står for driften af to Corvette racere i FIA WEC – men i ELMS holder de kontakten med deres gamle mærke, Aston Martin. Martin Berry og Lorcan Hanafin skifter fra JMW Motorsport til bil #97, hvor de får Aston Martin fabrikskører Jonny Adam med i Grid Motorsport by TF Sport Aston Martin #97. Det kan gå hen og blive en rigtig giftig kombination, hvis Berry og Hanafin kan finde sig til rette i AMR Vantage LMGT3 raceren. Og bilen bliver ikke svær at finde på banen, med den meget specielle bemaling.

De bliver ikke det eneste Aston Martin hold i ELMS. Racing Spirit of Leman #59 får amerikanske Derek DeBoer sammen med Valentin Hasse-Clot, samt VM køreren Casper Stevenson bag rattet. Holdet gjorde det super godt i Michelin Le Mans Cup 2023, hvor de vandt GT3 mesterskabet med Hasse-Clot og Arnold Robin. Robin er rykket videre til FIA WEC, så derfor er DeBoer kommet ind i billedet.

WTM by Rinaldi Racing #12 fortsætter uændret med deres tre kørere fra 2023. Leo Weiss, Torsten Kratz og Oscar Tunjo havde ikke altid lige meget held i løbet af sæsonen, hvor deres åbningsløb sluttede efter 700 meter, da de var involveret i et massesammenstød. Men de tre er godt sammentømret, og kunne blive en stor faktor i mesterskabet i år, hvor der er meget nyt i især LMP3 kategorien.

Mestrene fra Michelin Le Mans Cup, Team Virage, stiller med tre på papiret stærke kørere. Gillian Henrion og Julien Gerbi har fundet sammen med Bernardo Pinheiro, hvor han skal forsøgte at hjælpe de to medkørere til endnu et mesterskab.

AF Corse #83 kommer tilbage, for at forsøge et titelforsvar – som gav dem en startplads til 24 timers løbet i Le Mans 2024.

Vi vender tilbage med flere nyheder, når der kommer flere annonceringer.

Se alle de bekræftede kørere på listen her.

Relaterede nyheder